dimecres, 27 de gener del 2010

La gran manipulació

Aquests dies sembla que la política i en general els mitjans de comunicació vulguin centrar l'atenció en la població d'Ascó i la seva proposta de cementiri nuclear. Algun dia donaré la meva opinió sobre aquest tema que com tot últimament s'està portant de forma nefasta.

Però avui no he obert la pàgina d'aquest bloc per parlar d'això, sinó per parlar d'economia. No soc un expert ni molt menys en aquests temes, però gràcies a una assignatura de la universitat en tinc una mínima idea. Tampoc fa falta ser un il·luminat per veure que aquest país està de potes enlaire.

L'altre dia al vespre, i després d'haver llegit algunes noticies més que rellevants i apocaliptiques per internet respecte al FMI, vaig mirar per curiositat a veure quin convidat portaven al programa "En Singular" que fan els dilluns al canal 33. Quina va ser la meva sorpresa al veure el nom de Ricard Verges, economista i arquitecte que treballa al ministeri d'habitatge (parlo de memòria ara).
Aquest senyor és molt conegut sobretot en la pàgina d'internet www.burbuja.info que parla sobre la bombolla immobiliaria d'aquest país, que abans que rebentés tot aquest assumpte ja ho vaticinava però com sempre ningú li va fer cas.

Aquest home ha estat callat, els mitjans de comunicació no han fet mai cas de tot el que diu/deia, alguna mà negra hi haurà que no vol que el Sr. Ricard parli. Però finalment ho va poder fer en el programa abans esmentat, durant 40 minuts i poc. Els adjunto el video del programa:





He d'advertir que l'home no té el do de la comunicació i que es pot arribar a fer pesat si no estàs massa al lloro. Però el que diu és molt important sentir-ho per fer-se una idea de tot el mangoneo que existeix. Des dels bancs, passant pels promotors especuladors i el govern manipulador. Xifres que fan realment por, xifres que costen fins i tot de creure.

Algunes de les coses que es comenten el video són:

- Espanya té actualment un deute de més de 400.000 MILIONS d'euros, dels quals 300.000 milions són de promotors immobiliaris.

- Els promotors ja han dit que aquesta xifra no la podràn pagar, i els bancs ja estàn que trinen perquè s'hauran de carregar aquest deute (algún o altre banc haurà de caure) (Això no falta ser un gran lletrat per saber-ho).

- Ningú sap com sortir d'aquí, ni el govern ni l'oposició ni ningú. Més de 2 milions d'habitatges per acabar, o acabats i deshabitats....


Si algú no es creu tot això després de veure el video, que busqui i remeni per la pàgina del FMI, i la pàgina burbuja.info

I sens dubte, jo no crec que haguem sortit de la crisi, jo crec que encara hem de tocar fons....només sentir el ministre Corbacho dir que no ens assustem però que aquest mes l'atur augmentarà en 100.000 persones més...(i això que s'amaguen xifres..)


:-) Recomano el video 100%

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada