dimarts, 6 de juliol del 2010

Ral·li Osona



El passat 3 de juliol es va disputar la 42ª edició del Ral·li Osona, prova puntuable pel català de ral·lis i clàssic per excel·lència dels ral·lis de la Catalunya Central. Amb una molt bona entrada d'inscripcions, pels temps que corren, vam poder gaudir de la velocitat, les gomes i la benzina.

Tenim la sort de tenir unes carreteres propícies per proves de ral·li al Lluçanès, i per enèssim cop la Costa dels Gats va ser escenari d'un dels trams de la prova. Ens hi vam desplaçar un servidor i el seu amic Jordi per poder veure els habituals del certàmen català.

La costa dels gats era el segon tram del dia i el quart (es passava dos cops), es tracta d'un traçat amb una corda de 7 quilòmetres i escaitg que comença a Sta.Eulàlia de Puigoriol i que s'acaba aprop de St.Boi.

La primera passada per aquest tram va marcar el devenir de la prova, el principal favorit i fins aleshores lider Josep Mª Membrado (foto de dalt) va trencar el diferencial del seu Evo i va cedir fins a 48 segons, fet que va provocar que es ascendís al liderat Oscar Barroso amb el seu Ibiza Kit Car.



Aquesta primera passada ens va obsequiar amb passades de frenada, sortides de revolt al límit de l'asfalt i salvades de totes les maneres. Especial menció als cotxes de la copa de promoció Peugeot que van dur al limit les capacitats de la seva montura, els hi agraïm!

A partir d'aquest tram desiciu va començar una persecució de Membrado-Ribolleda als liders, just el mateix que també provaven els altres favorits, molt més aprop de Barroso, com podien ser Orriols, Zurita o Domingo.

La segona passada per la Costa dels Gats no va portar sorpreses aquest cop, però vam poder tornar a gaudir amb el so celestial d'aquestes màquines.

Si bé el tram matinal havia deixat sorpreses i una classificació molt apretada, la tarda no seria menys i mantindria el nivell de sorpresa en la prova.

I es que quan tot semblava dat i beneït al penúltim tram, la pluja va fer acte de presència i va afectar sobremanera el lider de la prova, Oscar Barroso, fent-li cedir uns 40 segons i deixant en el liderat a Albert Orriols i a 2'6 segons Membrado que havia aconseguit una excel·lent remontada.

L'últim tram era el d'espectacle al circuit d'Osona i decidiria el ral·li, al final es va decantar a favor del pilot de la plana, Albert Orriols per un escàs marge de 1'7 segons sobre Membrado. Tercer va finalitzar Barroso que de no haver estat per la pluja s'hauria endut el certàmen.

Destacar la ferotge lluita entre Domingo (206 s1600) i Zurita per la cuarta plaça que es va acabar adjudicant Zurita i el seu Evo X.



Felicitats pel sempre espectacular Albert Orriols! +Gas!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada