dissabte, 14 de juny del 2008

Qui som? On anem? D'on venim?

Aquesta passada setmana vaig acabar la "malvada" selectivitat, i ahir divendres vam anar-ho a celebrar amb els companys a les Carpes Vig. Fins aquí tot bé. Però amb l'arribada de les vacances i del temps lliure, m'ha faltat temps per començar a pensar, a pensar i a llegir.

Porto uns dies ja, mirant pàgines de divulgació científica i astronòmica i inevitablement m'ha portat a fer-me les preguntes del títol.

Qui som? si vale, humans, animals, mamífers, però realment d'On venim? quin és el nostre origen? segurament és una pregunta sense resposta i que si sapiguessim la resposta no podríem assimilar. I la pregunta més intrigant encara, On anem?

Perque reconec que és frustrant plantejar-se totes aquestes preguntes i acabar dient, quin sentit té l'existència i quina funció tenim nosaltres aquí. Vull pensar que en tenim, que no som fruit d'un accident.

^^ D'altra banda...que petits som...som una minucia en l'univers, un univers immens amb fenòmens que són encara difícilment explicables (forats de cuc, grans supernoves, xocs entre galàxies, planetes similars a la terra i un llarg etc.).

Us deixo uns videos que m'han captivat, el primer compara la grandària de la Terra amb la de diferens astres i estrelles fins a arribar estrelles de masses superiors a 1600 vegades el sol, i que quan morin suposaràn un important forat negre. El segon video viatja des de la plaça de San Marc fins a 10^15 anys llum. Fascinants

1r video: http://www.youtube.com/watch?v=7J82yKdF5Mw

2n video: http://www.youtube.com/watch?v=b8zrlOGKI2E

1 comentari:

  1. Hola noi, despres de llegir el teu post et recomano el llibre de la "felicitat" del fantàstic cíentific Eduard Punset!. A veure que et sembla...
    Continua donant-hi voltes!!! som molts que ens fem preguntes similars.... ;_P

    ResponElimina