dijous, 29 d’abril de 2010

Per sortir s'ha d'invertir, però amb criteri

Si en alguna cosa destaca aquest país és en la gran facilitat que té per ocupar places d'honor en rànquings d'estudis socio-econòmics, com per exemple els de drogues, delictes o més recentment enconòmics.
Al meu parer el més preocupant de tots és un estudi que deixa a Espanya per sota de la mitjana europea d'inversió en educació ( OCDE www.oecd.org), i no pas per poc. Destaquem per les taxes d'abandonament escolar i per tenir molt pocs titulats en una gran franja d'edat adulta (25 - 60). No us és nou no? Vosaltres també veieu pel carrer que hi ha una manca d'educació...

Per si no fos prou greu la nostra situació, estem en crisis, i es clar, d'algun lloc ens hem d'estrenyer el cinturó! Doncs sincerament espero que no sigui en l'apartat de l'educació, no és el que ens fa falta. Jo crec que ara és el moment, ara o mai, de fer un punt i apart, que aquest 2010 sigui un punt d'inflexió i es comenci a invertir de forma continuada i contundent per l'educació en aquest país, sense reformes de lleis orgàniques educatives cada dos per tres per culpa dels colors de qui governa.
Ara és l'hora de fer aquest pas endavant, no hi tenim res a perdre i molt a guanyar. Sembla mentida que ningú apliqui encara allò de "Invertir en educació és invertir en un futur"...jo afegiria que sense inversió educativa NO hi ha futur.

No ens podem permetre seguir tenint unes taxes d'abandonament escolar rallant el 25% a secundària perquè això directament ens afecta les butxaques!! bueno, les butxaques i el benestar... no m'agrada que em vinguin "kinkis" pel carrer amb aires de prepotència i em deixin anar tonteries.

Un altre tema a tractar és que l'educació en aquest país no és uniforme a totes les comunitats, això malauradament també implica que els nivells poden ser lleugerament diferents. Les lleis són estatals, si, però les aplica cada comunitat...i com comprendreu hi han diferents prioritats en cadascuna...però aquest mereixeria un tema apart.

No demano que tothom cursi una carrera universitària, demano que la gent tingui dos dits de front i es tituli, s'especialitzi en alguna cosa, que sigui MÉS útil a la societat! Gràcies a Déu cada cop hi han més i més ofertes de formació professional, tant de grau mitjà com de grau superior i és una cosa que s'ha d'aprofitar! Estem en un punt on estudiar és molt més fàcil que fa X anys, tenim més facilitats d'accés, millors professionals, repeteixo, ho hem d'aprofitar!
Que si, que ara ho tenim negre per sortir col·locats a algun lloc, però aquest país no sortirà endavant si no és amb una forta inversió educativa, i no utilitzant famosos i "desastrosos" plans E.


Com a apunt final, dir que estem governats per una colla d'impresentables, que en la majoria dels casos ocupen càrrecs per amistat/posició i no per atributs. El nostre ministre de foment per exemple sols té el batxillerat...si, aquest home decideix sobre la infraestructura del país...
I casos com aquests es podrien fer molt extensibles a tots els estaments polítics..fins i tot a presidents autonòmics com el nostre.


L'educació no és una càrrega, ha de ser un comodi per situacions com l'actual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada