diumenge, 31 de gener del 2010

Jack Aubrey i Maturin



Jack Aubrey y Maturin, "Capitán de Navío" de Patrick O'brian.

Aquesta és la última novela que acabo de llegir d'aquesta sèrie d'aventures navals escrites per Patrick O'brian, escriptor anglès especialitzat en biografies i assaigs.

He de dir que no es tracta d'una novela única, sinó que són diferents noveles de la mateixa sèrie (Jack Aubrey i Maturin), fins a una vintena, que expliquen les aventures d'aquest valent capità (Jack) i el seu inseparable amic Maturin (cirurgià).

Aquesta és la segona novela que em llegeixo de la sèrie, on Jack i Maturin veuen com Espanya es posiciona en la guerra entre la França napoleònica i l'armada anglesa. Així doncs el seu context històric es traça quan Godoy "pacta" que Napoleó es faci càrrec d'Espanya mitjançant el seu germà.

El llibre relata com el capità Jack s'enamora, està carregat de deutes econòmics i com ha de lluitar per aconseguir que l'armada el deixi ser capità d'algun vaixell. Tot plegat amb l'ajuda del preuat Maturin, que en aquest llibre fa d'espia per l'imperi britànic (Maturin és català, i el llibre parla de tant en tant de la lluita catalana per la independència, a grans trets això si.).


No em ficaré a fer un sinopsi del llibre, qui vulgui que el llegeixi, però segur que us sona més la temàtica si us dic que d'aquesta sèrie naval en va sortir una pel·lícula anomenada "Master & Commander" amb Russell Crowe com a protagonista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada