dilluns, 7 de juliol de 2008

La il·lusió? Perduda entre vents
Vents d'odi o d'ambició, vents malèvols; vents, en definitiva, d'afany. I és que avui pretenc fer una crítica a la situació del nostre poble a títol personal, que a molta gent pot agradar o a molta gent els pot fer vomitar i treure bilis. Avere si no m'entrabanco i aconsegueixo fer alguna cosa coherent amb afany constructiu, i no destructiu (cosa difícil).

Primer de tot, comentar que no seré partidista ni amb uns ni amb els altres, perquè si em fico en aquesta galleda segurament en sortiré malparat.
El títol d'aquesta entrada del blog descriu bastant la meva observació o sensació actual del poble, on és la il·lusió? on són les ganes de construir un lloc/fòrum comú on TOTHOM vulgui col·laborar pel bé comú del poble?

Des del meu punt de vista enlloc...i m'explicaré: Fa anys, això no vé d'ara, que en aquest poble primen més les tafaneries o les ganes de "fotre" al veí que el bé comú, portem anys estancats en picabaralles per part dels dos "bàndols" (que entren al joc) i la moralitat em diu que això no pot ser bo de cap manera. De fet, només hem de veure com estan les coses, o COM i QUANT ha avançat el poble...

Llavors hi ha qui dirà que s'ha perdut la fe als polítics... no m'estranya, quan en un ajuntament en vés de treballar pel poble es dedica a discutir temes inoportuns o penosos...res no pot anar com ha d'anar.

I no estic ficant el dit a l'ull a la gent que treballa a l'ajuntament, que vull pensar que s'ho deu treballar com pot per tirar endavant al poble, estic parlant de la gent que està afiliada als partits, la gent que ha de plantejar les idees o recollir-les (en comptes d'entrar al joc que es vol jugar des dels dos bàndols).

Crec que la majoria d'habitants ja estem una mica farts de que si "La mala gestió econòmica de l'última legislatura" o "l'aigua en surt per les orelles" o "el camp de gespa" o "el casal del jovent". Prou de discusions, prou de vendre la moto a la gent...

Ara és hora de començar a treballar d'una vegada pel bé comú, recollint propostes d'uns i altres i estudiar-les, currar-se-les, deixar les disputes personals (que existeixen...)...etc. El poble ha de créixer, el poble ha de tenir recursos laborals, econòmics i socials. S'ha de tenir un equilibri, no es pot deixar estar el que ara ja està fet (parlo d'edificis o de serveis), si una cosa funciona...collons potenciem-la!

Si algú em fes cas, o es llegis la crítica ja tinc molt de guanyat, encara que després m'endugui alguna mossegada, perquè he de reconeixer que parlo de lo que veig pel carrer, de lo que sento per els llocs, i no parlo de primera mà ni tinc del tot clar com funciona un ajuntament. Ja sé que els tràmits per aconseguir subvencions i aquestes coses són xungues, però cony...ja que les demanem que sigui amb coses coherents i treballades en conjunt...no en benefici propi (i això va pels dos grups, que de "trapis" sempre n'hi han hagut a prats).


I fins aquí, lo que m'ha passat pel cap aquests 10 minuts, ara vaig a fer un mós abans d'anar a veure el torneig d'estiu ^^. Apa, salut i força al canut que diuen!


PD: Menys Odis i més amor

4 comentaris:

 1. hola David
  referent al escrit del altre dia no et pots imaginar mai qui soc pero aixo es igual.
  Jo estic decord amb algunes coses .crec que el poble (i no hem refereixo al ajuntament )no te ambicio perque no ni ha prou que ells (ajuntament)fasin ;la gent te de FER per exemple la feina veig que la gent no es vol aventura hi ha pobles que tenen unes quantes empreses petites, si pero 5 -8 -10 o 12 persones i aixo es mol important i son peites empreses de gent que s ' ha arriscat i aqui no hi ha maneres.
  I de veritat ets molt BO
  perque ets jove
  good-bye

  ResponElimina
 2. després d'un escrit (amb totes les lletres i algun que altre spoiler) com aquest, i amb tots els ets i uts ( vaja, com hauria de ser un escrit exemplar), tan sols puc dir una cosa: apiu.

  ResponElimina
 3. Parlant a nivell particular, jo crec s'ha arribat a un estat on no hi han solucions fàcils per situacions més complexes, els que no estan a l'altura, simplement fan el pena.

  ResponElimina
 4. ja saps que comparteixo la teva visió del poble. Més d'un cop n'hem parlat.

  Petons**

  ResponElimina