dimecres, 30 de juliol de 2008

Interessos?

Que molta gent es mou per interessos és lògic i ho tinc assumit, el que em costa més d'entendre és com governs, organitzacions internacionals i d'altres històries de l'estil també s'hi moguin...

Posem-nos en situació, l'escrit d'avui vé arràn de veure imatges un pèl cruentas per dailymotion (rollo youtube) que tractaven l'augment dels preus del gra (blat per exemple), arròs,etc. Al veure tot això he començat a desordenar les meves idees per tal de comprendre-ho...i tot per arribar a una conclusió més aviat trista.

Falta petroli? Fem biocombustibles, diem que contaminen menys (quedem de pro-verds), que són més asequibles (quedem pro-ciutadà) i que de pas ajudem a paísos com Brasil i similars a crear llocs de treball en plantacions.

Oh! quin greu que em sap! em volgut adoptar una mesura verda i anti-climàtica i de retruc em organitzat un augment BESTIAL del preu del blat i derivats amb la qual cosa el tercer món s'enfonsa encar més en la seva propia merda. Clap! Clap! Clap! Que fàcil és mentir a la gent i que fàcil és jugar amb la vida de les persones quan estàs en un govern eh?
L'augment dels preus del gra implica directament l'augment de les morts per desnutrició a l'Africa (per ficar un continent). I jo em pregunto... Ningú havia pensat en les conseqüències? O va preferir callar perquè li era més beneficiós?

Interessos amics, interessos que mouen el món. :-) I mentrestant nosaltres anem vivint a l'esquena de tot plegat, poder perquè no la volem veure (aquesta realitat) i sentir-nos desgraciats.


La situació al tercer món no s'acabarà amb ajudetes de ONG...tingue-ho present, mentre cap dels governs (G-8 per exemple) s'hi impliqui abocant diners de veritat, això no s'arreglarà. Agafem una ampolla de cava, treiem unes copes i brindem per lo bé que vivim indirectament a costa dels més pobres!


PD: Aclaració, amb l'última frase no estic defensant un sistema economic comunista ni semblants, perquè van resultar ser un fracàs on la gent es feia molt rica o molt pobre per interessos (la paraula màgica), Ni critico el capitalisme, perquè resulta que tot i els seus desavantatges l'ésser humà no ha creat encara res millor...o sigui que a xupar tots aquestes desgràcies..

Salut

1 comentari:

 1. Eis trutxa,

  Fantàstica crítica-reflexió-aportació.

  És un tema llarg i complex. Amb un dia no es soluciona. Completament d'acord que segons quines tasques d'ONG no solucionen massa res, però si que és cert que d'altres estan fent molt bona feina. No cal donar-los almoïna, cal ajudar-los a crear mecanismes per a desenvolupar-se. Desenvolupar-se no vol dir arribar a ser igual que nosaltres, no cal que s'emmirallin a nosaltres. Crec que no podem ser mirall de res.

  El capitalisme té això: els rics cada dia són (o som) més rics, i els pobres cada dia són més pobres.

  Per cert, l'altre dia mirava un documental ("el viatge de les samarretes") que et recomano. Precisament es reflectia perfectament la relació de creixent dependència dels països en vies de desenvolupament, creada expressament pels països desenvolupats.

  Cal, però, intentar no mirar-s'ho des de casa. Intentem entre tots mobilitzar-nos des d'on puguem, posant el mínim granet de sorra.

  Va, força!!!!!

  ResponElimina