dimarts, 24 de gener del 2012

Aquesta és la Europa que volem?El titular en sí mateix ja és una declaració d'intencions sobre la divagació que segueix a continuació. La pregunta, partint de l'aburriment extrem, té milions de respostes i milions de punts de vista. Malgrat això, partiré d'una petita base que està d'actualitat aquesta setmana.

Perquè la Unió Europea ha vetat, congelat o embargat la importació de petroli d'orgien iraní?

Teòricament i de cara a la galeria per presionar a l'Iran i de forma específica les seves intencions de desenvolupament nuclear. Obertament l'Iran declara que enriqueix urani, el combustible necessari per aconseguir petardos. Qui decideix qui pot o no pot tenir armes nuclears? Obviament qui ja les té.

És a dir, qui ja poseeix aquestes armes de destrucció massiva resulta ser qui s'abandera com a àngel de la guàrdia i prohibeix a altres països la seva consecució. Perquè? Perquè qui poseeix aquestes armes passa, automàticament, a tenir una autoritat en el món.

I no estic defensant el dret de l'Iran a tenir armes d'aquest calibre, més que res, perquè no m'acabo de fiar de cap règim on la religió tingui un paper tant influent... Els fanatismes, tots, són dolents.

Però per què la Unió Europea fa això? Suposadament perquè som països evolucionats, que lluitem per causes justes, i tota aquesta parafernàlia barata. La realitat és que una vegada més, la UE, s'ha baixat els pantalons davant d'Estats Units i ha decidit tancar l'aixeta de les importacions de cru del país persa tal i com demanava el morenet de la casa blanca.

I per què ho dic així? Clarament perquè si a un continent no li beneficia ara mateix aquests tipus de daltabaixos és Europa. La mesura ha estat aprovada per unanimitat, prova més que estem governats per una colla de caps de cony d'orelles llargues. En el cas d'Espanya la estúpidesa és encara més sagnant.

Sense saber quin tipus d'acord recíproc hi ha entre Estats Units i la Unió Europea aquesta actuació és crítica. No endevineu encara qui son els principals importadors de cru iraní?

Si, Espanya, Itàlia i Grècia. Som els països que més importem petroli de l'Iran, xifres astronòmiques. No sabeu quins seran els països “menys” afectats per aquesta tancada? Si, encerteu, França i Alemanya.


A mi aquesta Europa no em representa, Alemanya i França fan i desfan com els hi surt dels nassos i el meu país, que està en una crisi brutal, no té cap més idea que votar a favor de la mesura i aplaudir amb les orelles de ruc. Estem tontos? Som el país que més afectarà aquesta tonteria i encara parem el cul?

Fins aquí aquest text demagog, tendenciós, populista i oportunista, que cadascú tregui conclusions i es formi la seva opinió. El bus no espera i em corre pressa. Potser el cru saudita fa una olor diferent de l'iraní...Oh wait!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada